maandag 1 februari 2010

Lesidee Wekenfeest

Bovenbouw: Het beschrijven van de Tien Geboden.

Benodigdheden:
- Pen
- Schriftjes
- Gekleurd, groot papier

Lesdoelen:
- De leerlingen beschrijven wat de Tien Geboden voor hen betekenen.
- Zij versieren de Geboden op het grote papier en leren de betekenis ervan.
- De kinderen worden bekend met het verhaal van Mozes.

Korte lesbeschrijving:
Vertel de leerlingen dat ze gaan luisteren naar het verhaal van de Tien Geboden. Maak hierbij duidelijk dat wanneer ze de Tien Geboden horen, deze opschrijven in hun schriftje, het beste is dus om korte aantekeningen te maken. Let erop dat tijdens het voorlezen van het verhaal, moeilijke woorden worden uitgelegd, zodat de leerlingen prima mee kunnen luisteren. Na het verhaal bespreekt u deze. De kinderen krijgen de opdracht om een gekleurd papier uit te zoeken. Zij moeten hierop de Tien Geboden schrijven in hun eigen woorden. Daarna kunnen ze in steekwoorden erbij schrijven hoe zij hierover denken.

Eventuele andere lesideeen:

- Middenbouw/Bovenbouw: Gezamenlijk kaaspannenkoekjes maken. Ieder krijgt een andere taak, bijvoorbeeld 1 groepje bakt de pannenkoekjes, het ander groepje dekt de tafels en dergelijke.

- Middenbouw: Het versieren van het klaslokaal of de thematafel met groenten en fruit. De kinderen nemen allemaal wat groente en fruit en dergelijke mee en versieren hiermee de klas.


- Bovenbouw: Het bekijken van de film ‘ Prince of Egypt’. Aan de hand van het verhaal kan het verhaal ingeleid worden. Eventueel kan het ook na de film, zo is het voor de leerlingen visueel ondersteund.

- Bovenbouw: Het aanleren van het liedje: ‘Voor wie gelooft’. Dit liedje is een liedje uit de film ‘ Prince of Egypt’ en vertelt over het verhaal van de Tien Geboden en Mozes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten